Materiali

Izdelki so iz najkakovostnejših materialov, hkrati pa predstavljajo eleganten in funkcionalen dodatek k urbanemu prostoru. Sestavljeni so iz najboljših materialov, kot so visokokakovostno pocinkano jeklo, nerjaveče jeklo, pri lesenih sestavah pa uporabljamo borov les. Posebna pozornost je namenjena najmanjšim detajlom in vse komponente so celovito zaščitene pred poškodbami, obrabo in neugodnimi vremenskimi razmerami.


Beton

V kamnolomih v Sloveniji, Avstriji in Italiji drobijo masivne kamnite bloke, v separaciji Tolmin pa sejejo prod iz reke Soče v pesek frakcije 4-8mm, katerega uporabljamo pri betonskih elementih naših izdelkov. Okolju prijazno ravnanje pri pridobivanju izkazujejo s certifikatom ISO 14001. Uporabljamo naravni kamen, ki ni obdelan s kemičnimi sredstvi in pri končnem izdelku lahko občudujemo njegovo naravno barvo in strukturo. Betonski elementi so izdelani s pomočjo kalupa, z uporabo visokofrekvenčne vibracijske naprave dosežemo, da se svež beton enakomerno porazdeli.

Beton je kvaliteten, odporen na vremenske vplive in staranje ter luščenje zaradi zmrzali. Na preizkusu dosega tlačno trdnost nad 60 MPa. Lahko ga peremo z visokotlačnim čistilcem. Vsi betonski deli so obdelani z vodoodbojnim zaščitnim premazom, ki preprečuje tudi nabiranje umazanije in maha.

Rečni Prodec
Rosso Verona
Bianco Verona
Nero Ebano
Fantazija
Pohorski tonalit
Peskan beton

Les

Les je dar narave in vsak kos je unikaten, zato se moramo sprijazniti z manjšimi barvnimi razlikami, nepravilnostmi v rasti in podobnim. Na prostem dobiva sivo-srebrno patino, za ohranjanje prvotne barve dlje časa in hkrati podaljšanje življenjske dobe priporočamo premazovanje z zaščitnim oljem.

Tropski les
Sibirski macesen
Domači iglavci
Impregnirana smreka

Prašno barvanje

Za čim boljšo zaščito proti koroziji večino kovinskih delov prašno barvamo. Serijski izdelki imajo odtenke že določene, na željo naročnika pa jih lahko pobarvamo v odtenek po izbiri.

Uporabljamo kvalitetne barve švicarskega proizvajalca, ki so odporne na UV žarke in vplive agresivnega okolja.

Prašno barvanje